Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

4. neděle postní – 22.3.2020 - sbor CČSH Mistra Jakoubka ze Stříbra Příbram – Březové Hory

30. 3. 2020

 

4. neděle postní – 22.3.2020 - sbor CČSH Mistra Jakoubka ze Stříbra Příbram – Březové Hory

 

Milé sestry a bratři!

Kéž uzavřené kostely v této postní době neuzavírají naše srdce, naši víru, naši lásku k sobě navzájem v tomto těžkém čase. Posilujme se slovy Bible svaté, aby modlitby, které v naději Bohu přinášíme, ve kterých doufáme, že světlo ze tmy starostí, které na nás všechny doléhají, je již blízko.

List Římanům 5,3b-5: …, vždyť víme, že z utrpení roste vytrvalost, z vytrvalosti osvědčenost a z osvědčenosti naděje. A naděje neklame, neboť Boží láska je vylita do našich srdcí skrze Ducha svatého, který nám byl dán.

1. list Korintským 10,13: Nepotkala vás zkouška nad lidské síly. Bůh je věrný: nedopustí, abste byli podrobeni zkoušce, kterou byste nemohli vydržet, nýbrž zkouškou vám připraví i výhodisko a dá vám sílu, abyste mohli obstát.

List Filipským 4,5-9: Vaše mírnost ať je známá všem lidem. Pán je blízko. Netrapte se žádnou starostí, ale v každé modlitbě a prosbě děkujte a předkládejte své žádosti Bohu. A pokoj Boží, převyšující každé pomyšlení, bude střežit vaše srdce i mysl v Kristu Ježíši. Konečně, bratří, přemýšlejte o všem, co je pravdivé, čestné, spravedlivé, čisté, cokoli je hodné lásky, co má dobrou pověst, co se považuje za ctnost a co sklízí pochvalu. Čemu jste se u mne naučili, co jste přijali a uslyšeli i spatřili, to čiňte. A Bůh pokoje bude s vámi.

 

Modlitba k 4.neděli postní

Zdeněk Kučera – emeritní děkan HTF UK /kráceno/

 

Všemohoucí věčný Bože, který vládneš nad časem vzniku i zániku, zrození a umírání, utrpení a radosti - světla i tmy. Pokorně Tě vzýváme:

Vyslechni naše modlitby.

Očisti nás, aby hřích nebyl v našich duších.

Odpusť nám naši křehkost.

Dej nám Ducha odvahy za svá nová myšlení a konání.

Sešli Ducha svornosti a jednoty do našich dní.

Nedej zahynouti našemu státu, národu, světu.

Kéž ve Tvém světle a ve Tvé vláze můžeme vzejít a přinést úrodu, kterou od nás očekáváš.

 

 

Pane, nauč nás věřit přes hranice vlastního "já" - kéž si právě v této předvelikonoční postní době uvědomujeme svoje poslání v našich lidských životech. Poslání a pověření, které od každého z nás očekáváš.

Amen.

 

Pozdrav pokoje posílá Vám všem

Jana Skořepová, farářka CČSH NO Příbram

Štěpánka Sedlecká, pastorační asistentka